Scroll
&
Studio

praktikos

programa
APIE PROGRAMĄ

Tapk dizaino profesionalu

Užteks iš už kampo stebėti kitus dizainerius ir svajoti apie jų pasiekimus. Prisijunk prie mūsų komandos ir tapk tuo, kurio darbais žavisi kiti. Nesvarbu, ar esi žengiantis pirmuosius žingsnius dizaino pasaulyje, ar jau patyręs entuziastas, mesk sau iššūkį. Atrask savo kūrybiškumo potencialą.

Apie ką bus ši programa

Ši praktika – abipusė nauda. Iš tavęs tikimės unikalaus dizaino stiliaus ir beribio kūrybiškumo. Mainais už tai gausi visus dizaineriams reikalingus įrankius bei prieigas, galėsi bendrauti su palaikančiais mentoriais ir nuo pat pradžių turėsi aiškią mokymosi programą, kurią galėsi pritaikyti realiems projektams, prie kurių dirbame.

PROGRAMOS SRITYS
Dizainas ir kūrybiškumas
Dizaino srityje kūrybiškumas skleidžiasi įvairiomis formomis ir metodais. Vizualinio identiteto dizainas (taip, taip, būtent tuo mes ir užsiimame) išsiskiria savo daugiaplaniškumu ir reikalauja gausybės įgūdžių. Čia susipina iliustracija, tipografija, animacija, simbolika, kompozicija ir, žinoma, tavo smalsus protas. Protas, kuris drąsiai kelia klausimus dėl kiekvieno sprendimo ir remiasi analitiniais bei struktūrizuotais mąstymo principais. Nesijaudink, jei jauti, jog dar neturi visų žinių bagažo. Pas mus atrasi ne tik įkvėpimą, bet ir galimybę ugdyti savo įgūdžius bei tapti tikru meistru.
Prekės ženklo kūrimas
Prekės ženklo dizainas bus tavo pagrindinė veikla. Įsivaizduok smėlio dėžę, kurioje statysi savo „tvirtoves ir pilis“ – tai bus koncepcijų kūrimas, prekės ženklo dizainas, vizualinio identiteto kūrimas ir vizualiųjų komunikacijų priemonių plėtojimas. Kiekviename etape turėsi skirtingas užduotis, bet dalyvavimas visame procese nuo pradžios iki galo leis suprasti prekės ženklo kūrimo eigos visumą.
Koncepto dizainas
Prekės ženklo koncepcija kuriama remiantis pagrindiniais principais: užduočių gairėmis, rinkos analize bei logiškai išvestomis išvadomis. Pradėsi nuo aiškių prekės ženklo idėjų formavimo ir išmoksi jas pagrįsti istoriniais, kultūriniais ar literatūriniais šaltiniais. Vystant koncepciją, suprasi, kad tampi tarsi vertėju. Na, beveik pažodžiui, nes išmoksi suformuluoti savo idėją pagal prekės ženklo aprašymo gaires.
Logotipo dizainas
Neįmanoma įsivaizduoti prekės ženklo be jo logotipo. Todėl kartu gilinsimės į prekės ženklo identiteto koncepciją ir išmoksime kurti išskirtinius logotipo variantus, pasitelkiant įvairias vizualines technikas bei kompozicijas. Tikrai negailėsime tau pagyrų bei linktelėjimų, jei sugebėsi apibūdinti savo eskizus atsižvelgdamas į prekės ženklo koncepciją. Tad suteiksime visas įmanomas galimybes, jog žinotumei, kaip įtikinamai perteikti visas savo idėjas.
Vizualinio identiteto dizainas
Vizualinė identiteto sistema – tai tarpusavyje sujungti grafiniai elementai, tipografija ir spalvos, kurie sustiprina prekės ženklo identiteto kryptį. Veikdami kartu, šie elementai padeda pasiekti esminius strateginius prekės ženklo tikslus. Remdamasis šiomis gairėmis, galės suformuluoti pagrindinius prekės ženklo identiteto architektūros principus ir pritaikyti juos praktikoje. Sužinosi apie visus komunikacijos įrankius bei galimus vizualinės tapatybės įgyvendinimo pavyzdžius.
Dizaino pritaikymas
Ne ką mažiau svarbus paskutinysis etapas – dizaino taikymas kuriant identiteto įrankius. Net ir čia atrasi tobulėjimo kampų tiek išdirbant komunikacijos priemones, tiek kuriant spaudos ir socialinių tinklų šablonus bei jų adaptacijas. Pasitelkę pagrindinės informacinės architektūros principais, užtikrins aukštus visų kūrybinių darbų standartus.
KAIP PRISIJUNGTI
Reikalavimai
Ieškome talentingų kolegų, nepaisant jų amžiaus. Mūsų komanda atvira visiems, kas nori prisidėti prie kūrybiško proceso. Žinoma, yra keletas esminių dalykų, į kuriuos atkreipiame dėmesį. Pirmiausia, tikimės žinių prekių ženklų kūrimo ir vizualinio identiteto srityje. Idealūs kandidatai turės patirties kuriant logotipus ar sprendžiant panašias dizaino užduotis. Taip pat svarbu gebėjimas derinti šriftus, spalvas ir kompoziciją, taip pat patirtis naudojant „Adobe Design“ programas. Galiausiai, kviečiame pateikti savo portfolio (nebijok save pristatyti!). Tai padės mums objektyviai įvertinti visus kandidatus ir galbūt pasiūlyti vietą mūsų komandoje.
Praktikos laikas
Praktika trunka nuo 3 iki 6 mėnesių bet kuriuo metų laiku. Programos pradžią planuojame atsižvelgdami į programos užimtumo lygį ir tavo poreikius.
Jei esi pakviestas
Pirmiausia pasidžiauk savimi! Ir aišku, įsitikink, ar praktikos programos koordinatorius tikrai patvirtino tavo dalyvavimą. Apie tai tau bus pranešta asmeniškai.
PAPILDOMA INFORMACIJA

Stipendija

Kiekvienas praktikos dalyvis gauna mėnesinę stipendiją – 300 eurų (po mokesčių).

  • Kokia yra praktikos trukmė?
    3-6 mėnesiai.
  • Ar galiu praktiką atlikti per nuotolį?
    Tikime, kad geriausi rezultatai nutinka dirbant kartu. Mums svarbus tiesioginis bendradarbiavimas, todėl mieliau kviesime darbuotis gyvai.
  • Kada galiu tikėtis gauti atsakymą?
    Dažniausiai aplikacijai ir portfolio peržiūroms trunkame iki savaitės.
Aplikuok

– Atsiųsk nuorodą į savo portfolio internetinę svetainę (arba PDF) bei prikabink savo CV
– Nurodyk laikotarpį, kuriuo galėtumei atlikti praktiką