Metai — 2018

Nauja kūrybiškų studentų karta

Peržiūrėti
01 / 07

APIE PROJEKTĄ

SMK Aukštosios mokyklos vizualinės tapatybės esmė slypi grafinėje sistemoje, kuri peržengia tradicinio logotipo ribas ir leidžia atpažinti prekės ženklą pagal išskirtinį skirtingų vizualinių elementų ir piktogramų rinkinį.

  • SRITIS
    Mokslas
  • NUOTRAUKOS
    Martyna Paukštė / Simona Valiuškytė
  • ĮGYVENDINOME
    Prekės ženklo sistema / Judesio grafika / Įvaizdžio kryptis / Biuro reikmenų dizainas / Internetinė svetainė
02 / 07

PROJEKTO POREIKIAI

SMK Aukštoji mokykla susidūrė su akivaizdžia problema: jų santūrus įvaizdis neatspindėjo šiuolaikiškos studentų dvasios ir kūrybiškumo. Tai lėmė sumažėjusį susidomėjimą ir stojančiųjų skaičių. Be to, išskirtinumo tarp kitų aukštųjų mokyklų stoka kėlė sunkumų siekiant atkreipti dėmesį į SMK studijų teikiamus privalumus.

03 / 07

DIZAINO KURIAMA VERTĖ

Norėdami aiškiai perteikti „Ignitis“ vertybes, sukurūrėme vientisą prekės ženklo identitetą, apimantį logotipą ir jį papildančius grafinius elementus, kurie sustiprina logotipe įtvirtintus principus. Dėmesį patraukia ryški spalvinė paletė, kurioje tekstas harmoningai derinamas su spalviniais blokais bei ikonomis. Be to, visa identiteto sistema atspindi esmines „Ignitis“ vertybes: žinias, patikimumą, universalumą ir inovatyvumą. Šios vertybės atsiskleidžia tiek naudojamuose spalviniuose sprendimuose, tiek grafinių elementų formose ir simbolikoje.

04 / 07

SMK IDENTITETO ŽAIDIMAS

Kurdami SMK dizainą, supratome, kad didžiausią neišnaudotą potencialą turi patys studentai – be galo kūrybingi ir talentingi jaunuoliai. Vietoj standartinio dizaino metodo nusprendėme sukurti vizualinę kalbą, kurią bendruomenė galėtų kurti kartu. Sukūrėme interaktyvų žaidimą, kuriame kiekvienas studentas gali susikurti savo asmeninį SMK logotipą bei išskirtinį raštą. Šis žaidimas tapo akimirksniu populiarus – per pirmąjį mėnesį nuo jo išleidimo beveik 100% studentų sukūrė savo unikalius dizainus. SMK kūrybiškumas neliko nepastebėtas ir už bendruomenės ribų – pirmaisiais metais po žaidimo paleidimo. studentų, pasirinkusių studijuoti SMK net ir be valstybės finansuojamos vietos, skaičius padidėjo net 57%.

05 / 07

SMK SMK STUDENTO IDENTITETAS

Kiekvieno studento individualumui atskleisti sukūrėme daugiau nei 200 piktogramų. Ši unikali grafinė sistema peržengia tradicinio logotipo ribas ir leidžia lengvai atpažinti SMK iš skirtingų vizualinių elementų derinio.

06 / 07

SMK INTERNETINĖ SVETAINĖ

Susitelkę į SMK sklaidą skaitmeninėje erdvėje, sukūrėme patogią naršymo interneto svetainėje patirtį. Joje specialūs simboliai atskleidžia SMK specialybių ir pagrindinių vertybių istorijas.

ŽIŪRĖTI SVETAINĘ

07 / 07

„Man tai atrodo įdomu, drąsu ir įkvepia.”

— Armin Vit / Brandnew portalo įkūrėjas